Lovkrav og overholdelse
Mange lande kræver, at offentlige hjemmesider er tilgængelige, hvilket sikrer, at din virksomhed overholder lovgivningen og undgår retssager.
Den 5. oktober 2023 blev WCAG 2.2 (Web Content Accessibility Guidelines) udgivet som den nyeste version af retningslinjerne for digital tilgængelighed. Selvom WCAG 2.1 fortsat er den gældende standard i EU-lovgivningen, anbefaler W3C nu, at man arbejder med WCAG 2.2 for at fremtidssikre sine løsninger og møde brugernes behov endnu bedre.
Denne artikel giver dig et overblik over, hvad WCAG 2.2 indeholder, og hvordan det adskiller sig fra WCAG 2.1.
WCAG 2.2 bygger videre på WCAG 2.1 og tilføjer i alt ni nye succeskriterier, der især har fokus på:
De nye krav handler blandt andet om, at:
Selvom WCAG 2.2 endnu ikke er et lovkrav i Danmark eller EU, anbefaler W3C, at man begynder at bruge WCAG 2.2 som målsætning, da det:
WCAG 2.2 handler ikke kun om tilgængelighed for personer med handicap – det forbedrer også den generelle brugeroplevelse. Flere af de nye krav gør det nemmere og hurtigere at navigere på både websites og apps, og det kommer alle brugere til gavn.
Eksempler på forbedringer:
Hvis I allerede arbejder med WCAG 2.1, er det en naturlig og fremtidssikret videreudvikling at implementere de nye krav fra WCAG 2.2. Vi anbefaler:
WCAG 2.2 er et vigtigt skridt i den løbende udvikling mod mere tilgængelige digitale løsninger. Ved at tage de nye krav til sig allerede nu, viser din virksomhed ansvar og får et forspring i arbejdet med digital inklusion – samtidig med at brugeroplevelsen styrkes for alle.
Mange lande kræver, at offentlige hjemmesider er tilgængelige, hvilket sikrer, at din virksomhed overholder lovgivningen og undgår retssager.
DigitalInklusion.com og Dansk Blindesamfund vandt guld for bedste brugeroplevelse ved Danish Digital Award 2024, hvilket understreger vores dedikation til digital tilgængelighed og inkluderende webdesign.